Menü
st_kapsch_580px
Forrás: ITB

Három közép-európai országban, így hazánkban is tulajdonost vált a Kapsch BusinessCom. Az új tulajdonos az S&T.

Felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG magyar, cseh és szlovák leányvállalatait az S&T csoport. A két anyavállalat által aláírt megállapodás csak a Kapsch csoport három említett leányvállalatát érinti.

A megállapodásnak megfelelőn a Kapsch BusinessCom magyarországi leányvállalata az S&T Consulting Hungary Kft. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata lesz. Az irányítási jogokat már 2017. június 30. óta az S&T Magyarország gyakorolja, a teljes integráció 2017. december 31-ig várható, fogalmaz a társaság közleménye.

A Kapsch BusinessCom Kft. – jogelődje a Kapsch Telekommunikációs Kft. révén – 1991 óta működik Magyarországon. A cég professzionális ICT szolgáltatóként teljes körű megoldásokat kínál az IT és távközlés területén, portfoliója magában foglalja az IT infrastruktúra, IT biztonság, felhőalapú szolgáltatások és szolgáltatásmenedzsment területeket. A Kapsch BusinessCom a felvásárlást követően megmarad önálló jogi személyiségként, de üzleti tevékenysége integrálódik az S&T Magyarországéval, és a jövőben az S&T márka alatt kínálja megoldásait ügyfeleinek. A két cég egyesített árbevétele tavaly meghaladta a 13 milliárd forintot.

Szabó Péter, az S&T Magyarország ügyvezető igazgatója nagy lehetőségeket lát a két cég integrációjában. „Nem egy ellenséges felvásárlás történik, hanem jelentős szinergia lehetőségeket látunk. A két hasonló portfoliójú cég összeolvadása gyorsan megtörténhet és ennek köszönhetően képesek leszünk más területeken is nemcsak a már megszokott kiváló minőségben, hanem megnövekedett kapacitással is kiszolgálni ügyfeleinket” – mondta.

„A Kapsch BusinessCom ügyfelei egy stabil IT szolgáltatói környezetbe érkeznek, és az S&T szélesebb portfoliójának köszönhetően olyan megoldásokhoz is hozzájuthatnak, mint például az IoT, az Ipar 4.0, a mobilbiztonság, vagy az SAP és más üzleti megoldások” – jelezte Fülöp István a Kapsch BusinessCom ügyvezető igazgatója.

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2032 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Magda Szczawinska

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4386 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Teszt Cég Kft.

A legkeresettebb cégek: