Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap

Amerikában a fenti közismert nyelvi kifejezésre illik az „I’m fine”válasszal túllendülni. De itthon is rendre megkapom ezt a kérdést – hála az égnek nem feltétlenül csak merő udvariasságból. Például akkor, amikor találkozom az ICT-társadalom valamelyik prominensével. S mivel érzem, látom rajta, tudom: valóban érdekli, hogy vagyunk; hogy megy a cégnek; hogy sikerül(t) az évünk. Így a válaszom is érdemi: munkás évünk volt, sok változással járt, de most is jól sikerült.

Azzal nem igazán van bajom, hogy meg kell küzdeni a sikerért, mely lehet reputációbeli vagy financiális. Nálunk a két fogalom között inkább az „és” kapcsolat a jellemző, egyik sem előrébb való a másiknál. Pont úgy, mint az ITB kettős irányultságánál: a technológia és a humán világ tandeménél. S hogy minek köszönhető a siker? Annak biztosan, hogy az ICT-piac mintha élénkebb lett volna 2017-ben, mint az előző években. És ki ne szeretné ezt az állapotot? A média biztosan jól érzi magát ebben a szituációban. Médiaszakmai és üzleti axióma, hogy két helyzet van, amikor egy cégnek biztosan kell kommunikálnia: amikor jól megy neki, és amikor nem. Utóbbi időszakot szerencsére legtöbben – már akik talpon maradtak a válság után – jó pár éve maguk mögött tudhatják. A sikereket, a fejlődést, az eredményeket pedig vizibilissé kell tenni a meglévő és a potenciális ügyfelek, és persze az ICT-piac előtt.

De van egy másik oka is az ITB idei évi sikereinek, az pedig az, hogy ebben a munkaerőhiányos világban sok kanyarral ugyan, de sikerült egy ütőképes sales csapatot felépítenünk. Úgy tűnik, nemcsak a toborzásuk sikerült jól, de a megtartásukra is sok gondot fordítunk. Nemcsak azért adtuk a fejünket a team bővítésére, mert a sales „fogyó eszköz”, hanem leginkább azért, mert az élénkülő és bővülő piaci lehetőségek kiaknázása minőségbeli és számbeli növekedést indukált. És ez volt talán az idei évünkben a legfontosabb – és csak zárójelben – a legeredményesebb változás.

Volt más változás is, méghozzá event fronton: az ominózus IT-szüret. Elindultunk egy új iparági szegmens felé, egészen pontosan az agrárium irányába. Érdekes, izgalmas „kísérletnek” indult, és menetközben egy tartalmas, hiánypótló konferenciává nőtte ki magát. Méghozzá profitábilis rendezvénnyé! S ha már az IT-szüretnél tartunk, további két nóvum is kapcsolódott hozzá. Az egyik az, hogy a rendezvényt egy új stratégiapartnerség keretében hoztuk tető alá; a másik pedig az, hogy ez volt az első olyan eventünk, ahol a szakmai programot társasági rendezvény is kísérte.

Mindeközben tettük a dolgunkat technológiai és humán fronton egyaránt az ITB médiaportfoliójának minden egyes eleménél. Volt néhány igazán nagy „skalp”, amit printben begyűjtöttünk, és kristálytisztán látjuk azt is, mi hozza a legtöbb kattintást az online világunkban, mi váltja ki a legtöbb reakciót a social media felületeinken – prémium eventjeink visszhangja a mi fülünkbe is eljutott. Annak is kifejezetten örülünk, hogy a nálunk hirdetők rendre visszajelzik: érzékelik a médiaportfolióban való megjelenés üzleti hatását.

Tulajdonképpen nekem természetes, de azért fölöttébb büszke vagyok rá, hogy az év legsikeresebb ICT-menedzsereinek TOP 25-ös listája vagy a legsikeresebb ICT-cégek TOP 52-es rangsora mindent vitt. Hozzászokhattunk volna már, hogy a szavazások idején és az egyre „Oscarosabbá” váló díjkiosztón az ITB-ről is szól a nagy IT-business, de azért mindig jól esik megélni ezt a helyzetet. És ha már az eventeket hoztam fel, akkor az sem triviális, amikor 300 topmenedzser vesz részt egy-egy szakmai rendezvényünkön. Hát, ha valamire, akkor erre fölöttébb büszke vagyok napjaink konferencia-cunami érájában! Nem beszélve arról, hogy az ITB másik vonulata, illetve az azt megtestesítő Human Hungary eventünk idén érdemben kiütötte szinte valamennyi HR-konferenciát. Éreztük mi is, s a visszahangok is ezt erősítették meg.

Ezekkel a pozitív érzésekkel, eredményekkel és lendülettel vágunk neki a 2018-as évnek, mely biztosan nagyon érdekes és mozgalmas lesz, már az év elején is! Két kerek évfordulót is magunkénak mondhatunk: 15 évvel ezelőtt, 2003. február 3-án indult útjára az ITBUSINESS magazin; és 10 éves születésnapját ünnepli január legelején az ITB – független médiumként 10 évet megélni a folyamatosan változó hazai médiavilágban nem banális dolog. S hogy az „örömködésre” ne csak a kiadó berkein belül kerüljön sor, mindezt a nagyobb nyilvánosság előtt is megünnepeljük, nevezetesen az ITBUSINESS & TECHNOLOGY 2018 – Libikóka névre keresztelt szakmai konferencia keretében február 23-án, az Intercontinetalban.

Rovatok

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2032 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Magda Szczawinska

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4386 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Teszt Cég Kft.

A legkeresettebb cégek: