Menü

Kiemelt témánk

Feliratkozás


Eseménynaptár

előző hónapkövetkező hónap
44_brecsok_sandor.jpg
Brecsok Sándor, HRP EuropeForrás: ITB

Brecsok Sándort, a HRP Europe Kft. Dynamics üzletágának vezetőjét a Microsoft Dynamics 365 Business Central megoldásról kérdeztük.

– Mi is tulajdonképpen a Business Central?

– Még ma is sokan Excel táblákkal (vagy akár kockás füzettel) próbálják kézben tartani vállalkozásukat. Megragadtak ugyanis abban a hitben, hogy a vállalatirányítási vagy ügyfélkezelési program luxus, amit csak a nagy cégek engedhetnek meg maguknak. A valóság viszont az, hogy évek óta egymás után jelennek meg a kifejezetten a kkv-k igényeire (és lehetőségeire) szabott megoldások. Ezek között az egyik legnépszerűbb a Dynamics NAV – világszerte 160 ezer cég és 2,7 millió ember használja –, és bizonyára ilyen lesz a tavaly bejelentett és azóta gyorsan terjedő Dynamics 365 Business Central is.

– Mit jelent az új név? Miben más a Microsoft Business Central?

– A Dynamics 365 Business Central nem egyszerűen a Dynamics NAV átnevezése. A kizárólag saját szerverre telepített szoftverként működő Dynamics NAV-val szemben a Dynamics 365 Business Central már teljesen fel van készítve a felhős működésre is. Az új néven megjelenő szoftver tud mindent, amit a másik is, de alaposan áttervezték annak érdekében, hogy felhős szoftverként (SAAS) is tökéletesen működjön. Ma még párhuzamosan elérhető a Dynamics NAV és a Dynamics 365 Business Central is, de a Microsoft világossá tette, hogy a Navision vonal nem megy tovább, annak minden funkcióját a Business Central veszi át.

– Ezek szerint ez egy kkv-kra szabott ERP rendszer?

– A szoftver három változatban vásárolható meg. A Team member, az Essential és a Premium alapjai ugyanazok, ugyanakkor az elérhető szolgáltatások különbözőek. Ahogy ez a legtöbb szoftvernél megszokott, itt is a középső csomag az, ami a legtöbb vállalkozás számára ideális megoldás. A Dynamics 365 Business Central segítséget nyújt a pénzügyek kezelésében, az ellátási lánc biztonságos, automatikus működésében, a hatékonyabb értékesítésben, a projektek szervezésében, a működés optimalizálásában. Lényegében mindenben, amire egy vállalkozásnak szüksége van. A Business Central természetesen együttműködik az összes Dynamics 365 appal, emellett más, népszerű Microsoft termékekkel is integrálható. Természetesen mobilbarát szolgáltatásról van szó.

– Elérhető a megoldás magyar nyelven?

– A Dynamics 365 jelenleg a hagyományos, helyben telepített (on-premise), vagy bérelt, havidíjas konstrukcióban, partnereinknél üzemelve érhető el. Míg az első esetben a teljes kontroll, a másodikban az üzemeltetési feladatok kiszervezése a fő előny. Jól látszik azonban, hogy a jövő a felhős működésé, ezért hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik ez a változat.

A Dynamics 365 Business Central teljesen lokalizálva, magyar nyelvű felületekkel, magyar nyelvű támogatással kerül a hazai felhasználóhoz. A szoftver tetszés szerint, a HRP Europe 26 partnerének bármelyikénél megvásárolható. Külön megemlíteném azt is, hogy meglévő és leendő üzleti partnereink számára folyamatos tréningeket, workshopokat szervezünk, ezzel is segítve, hogy megrendelőiknek prémiumszolgáltatást nyújthassanak. Jelen leszünk a Microsoft Tech Summit rendezvényén is, ahol workshopunk témái többek közt a magyar D365 Business Central testközelből, a folyamatos verzióváltás eszközei, agilis módszertani eszközök, valamint a fejlesztés és a módszertan bemutatása esettanulmányon keresztül. Nagyon népszerű tréningünk a gyakorló fejlesztőknek szóló „Bevezetés az Extension-ök világába” című tanfolyamunk, melyet a túlfoglalások miatt duplán tartunk meg tavasszal. A https://navision-hungary.hu/ oldalon bárki megismerheti a Dynamics 365 Business Central lehetőségeit.

 

Karrierszkenner

Kíváncsi, hol dolgozik egykori kollégája, üzleti partnere?
Szeretné, ha az ön karrierjéről is hírt adnánk?

Böngésszen és regisztráljon!

Jelenleg 2032 személy szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Békés Balázs

A legkeresettebb emberek:

Cégszkenner

Melyek az ict-iparág legfontosabb cégei?
Melyek a fontosabb felhasználók más iparágakból?

Regisztrálja cégét Ön is!

Jelenleg 4386 cég szerepel adatbázisunkban.
Az utolsó regisztrált:Teszt Cég Kft.

A legkeresettebb cégek: